Knappe thuiszege voor FC Groningen

FC Groningen heeft zaterdagavond een knappe overwinning geboekt op nummer twee Vitesse. In de Euroborg werden de Arnhemmers met 3-1 verslagen.
FC Groningen pakte na de winterstop slechts zes punten in tien wedstrijden. Daarnaast werd er slechts zeven keer gescoord. In de wedstrijd tegen Vitesse werd er voor het eerst sinds 16 februari (thuis tegen Go Ahead Eagles) weer gewonnen.

Eerste helft

In de eerste helft kreeg Groningen legio kansen. Filip Kostic werd na acht minuten de diepte ingestuurd en kon de bal breedleggen op Nick van der Velden en Richairo Zivkovic, maar de voorzet kwam niet aan. Twee minuten later kwam Zivkovic op doelman Piet Velthuizen af. De jonge spits omspeelde de sluitpost en schoot de bal tegen de touwen.
Zivkovic kreeg in voor rust nog twee kansen om te scoren, maar bij de eerste poging raakte de aanvaller de benen van Velthuizen en bij de tweede mogelijkheid maaide hij over de bal heen. Vijf minuten voor rust scoorde Christian Atsu de gelijkmaker. De Vitesse-aanvaller wipte de bal subtiel over FC Groningen-doelman Marco Bizot.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Groningen zo'n tien minuten na rust wederom op voorsprong. Nick van der Velden reageerde bij de tweede paal alert op een corner en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen. Na ruim een uur spelen gooide Tjaronn Chery de wedstrijd in het slot met een diagonaal schot vanaf de rand van het strafschopgebied.
Groningen kwam daarna nauwelijks in de problemen. De ingevallen Andraz Kirm had de uitslag nog groter kunnen laten uitvallen, maar zijn vrije schietkans ging hard en hoog over.

Stand

FC Groningen neemt met de drie punten weer een beetje afstand van de gevarenzone. De Groningers staan weer in het linkerrijtje met 36 punten uit 29 wedstrijden.