Van Kesteren: 'Het is pure demonisering'

De discussie over Geert Wilders van de afgelopen dagen is dezelfde als eerder rond Pim Fortuyn. 'Het is pure demonisering', zegt de Groningse PVV-fractievoorzitter Ton van Kesteren.
Van Kesteren reageert op de commotie binnen de PVV en de media-aandacht na de verkiezingsbijeenkomst van vorige week, waar Geert Wilders bezoekers vroeg of ze meer of minder Marokkanen willen.

De PVV-voorman was de afgelopen dagen onbereikbaar voor commentaar, naar eigen zeggen omdat zijn telefoon niet werkte. Wel gaf hij via twitter aan dat hij Wilders blijft steunen. De ophef rond de uitspraken van Wilders schrijft hij toe aan de media, 'die zoeken steeds een stok om mee te slaan'.

Demonisering
Van Kesteren was woensdagavond zelf in Den Haag, hij vermoedde toen al dat er ophef zou komen over de uitspraken van zijn partijleider: 'De media is geen fan van Wilders. Het bewuste fragment wordt steeds weer getoond, terwijl Wilders ook heeft uitgelegd wat hij bedoelt, dat zie je nergens. Het is pure demonisering. God verhoedde dat Wilders hetzelfde overkomt als Fortuyn.'

Druk
Dat mensen binnen de PVV afstand nemen van de uitspraken van Wilders en zelfs uit de partij stappen gebeurt volgens Van Kesteren omdat mensen bang zijn voor hun maatschappelijke carrière: 'Mensen bezwijken onder de druk van de media en hun omgeving.' Ook Van Kesteren zegt al dagen te worden aangesproken over de uitspraken: 'Familie, vrienden, collega's, iedereen heeft het erover, maar ik blijf bij de PVV. Ik heb hier acht jaar geleden bewust voor gekozen. Ik wil echt iets veranderen in het land'.

Ambitie
Zijn onvoorwaardelijke steun aan Wilders heeft volgens Van Kesteren niets te maken met politieke ambitie. 'Als ik carrière had willen maken, dan had ik me moeten aansluiten bij de PvdA of VVD. Mijn inzet is niet gericht op het krijgen van een verkiesbare plaats voor welke lijst dan ook'. Van Kesteren spreekt later op maandag in Den Haag met partijgenoten.

PVV wàs, is en zal PVV blijven! PVV Groningen blijft Geert Wilders steunen.

— Ton van Kesteren (@PVVKesteren) 21 maart 2014
Deel dit artikel:

Recent nieuws