Schadeafwikkeling NAM 'ver onder de maat'

De schadeprocedure van de NAM in het aardbevingsgebied is volstrekt ontoereikend om alle gedupeerden fatsoenlijk schadeloos te stelen. Die conclusie trekt de Groninger Bodem Beweging (GBB) uit een peiling onder mensen met aardbevingsschade.
Volgens de belangengroep blijkt uit de peiling dat ondanks mooie beloftes van de NAM en het ministerie van Economische Zaken de schadeafwikkeling ver onder de maat is. Ruim zeventig procent van de gedupeerden is ontevreden over de wijze waarop de NAM hun schade aanpakt. Zo duurt het heel lang voordat de schade wordt hersteld: gemiddeld 22 maanden.

De wachttijden lopen steeds verder op. In drie gevallen is de schade van meer dan veertien jaar geleden nog steeds niet verholpen. Ook hebben veel mensen er moeite mee dat de NAM als veroorzaker van de problemen zelf de schade afwikkelt.

Ruim tweehonderd mensen hebben meegewerkt aan de enquête. Om duidelijk te maken dat er nog veel mis is met de schadeafwikkeling, laat de GBB in een YouTube-filmpje dertien gedupeerden aan het woord.
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws