Historische zege Groningen tegen PSV

FC Groningen heeft voor het eerst in de historie in Eindhoven van PSV gewonnen. Groningen won zaterdagavond met 3-2 bij de nummer twee van de Eredivisie.
Groningen startte met dezelde basisopstelling als vorige week tegen Vitesse. De wedstrijd begon dramatisch voor Goningen. Binnen drie minuten kwam PSV op voorsprong door een doelpunt van Memphis Depay. De rechtsbuiten schoot de bal vallend over doelman Marco Bizot.

Ruim een kwartier later leidde Groningen met 2-1. Eerst prikte Richairo Zivkovic een voorzet van Filip Kostic prachtig over doelman Jeroen Zoet binnen. Drie minuten later schoot Kostic de bal verwoestend tegen de touwen na slecht uitverdedigen van PSV-verdediger Karim Rekik.

Nog voor rust stond het weer gelijk. Scheidsrechter Tom van Sichem legde de bal op de stip na een lichte overtreding van Eric Botteghin. Jürgen Locadia benutte het buitenkansje. Op slag van rust schreeuwde Groningen om een rode kaart, nadat Rekik de doorgebroken Kostic neerhaalde. Van de Looi werd in al het tumult naar de tribune gestuurd.

Na rust was de ingevallen Georginio Wijnaldum dichtbij een treffer namens de thuisploeg. Aan de andere kant voorkwam de knie van Zoet een doelpunt van Zivkovic. Groningen kwam na ruim een uur spelen op voorsprong, toen een vrije trap van Tjaronn Chery door iedereen werd gemist en bij de tweede paal in het doel belandde.

PSV had in het vervolg meer balbezit, maar grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Groningen had de betere mogelijkheden en Zivkovic was in de rebound van een schot van Kostic dichtbij 4-2.

In de slotminuten claimde PSV tot twee keer toe een strafschop. Eerst werd een overduidelijke handsbal van Van der Velden weggewuifd door Van Sichem. Twee minuten later werd Depay gevloerd door Bizot, maar weer zag Van Sichem er geen strafschop in.

Groningen stijgt door de overwinning naar de achtste plaats en is weer volop in de race voor de play-offs voor Europees voetbal.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws