Juwelier Winsum achtervolgt dief

Dankzij een achtervolging door Winsumer juwelier Marcel Pannekoek (27) is vrijdagmiddag een juwelendief opgepakt door de politie.
De dief heeft het al weken gemunt op noordelijke juweliers, bij wie hij een aantal keer juwelen heeft gestolen. Hierop besloot Pannekoek een Whatsapp-groep te starten. Hierin deelde hij foto's van de dief met vijftien collega-juweliers.

Op vrijdag kreeg Pannekoek een telefoontje van zijn collega Van Ark uit Bedum. Hij had de dief gespot in zijn zaak en waarschuwde Pannekoek om goed op te letten. Later verscheen de dief inderdaad in de zaak van Pannekoek.

Achtervolging
Terwijl de juwelier de dief aan de praat hield, belde zijn zus de politie. De dief had door dat er wat gaande was, en vluchtte de winkel uit. Oud-profvoetballer Pannekoek zette hierop op de fiets een achtervolging in. Hij zag de dief uiteindelijk zich verschuilen in een auto. Dankzij aanwijzingen van Pannekoek kon de dief in de kraag worden gevat.

De dief, die uit de buurt van Utrecht komt, is na een paar uur weer vrijgelaten. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.
Deel dit artikel:

Recent nieuws