Pijproker houdt het niet langer uit

Het is een kwestie van goed stoppen en rustig blijven bij langzaam pijproken. En een luier wil ook wel helpen. Want ook zondag bij het NK in Nieuw Buinen gaf hoge nood de doorslag.
De zestig deelnemers kregen elk drie gram tabak, twee lucifers en een pijp. Een identieke pijp, uiteraard. Vervolgens kregen ze vijf minuten de tijd om hun pijp te stoppen en aan te steken. Daarna was het de kunst om de pijp urenlang brandend te houden.

Het geheim: rustig blijven, zegt wereldkampioen en Nederlands kampioen Hans Sonderman uit Dordrecht. Maar wat als je naar het toilet moet? Hoge nood nekte Sonderman bij het WK in België. 'Ik kwam terug: pijp uit.' Dat liet hij niet nog eens gebeuren. 'Ik heb een kennis die werkt in een ziekenhuis om een luier gevraagd', zegt Sonderman, die op het WK in Barcelona rustig kon blijven zitten en wereldkampioen werd met een Nederlands record: drie uur, zes minuten en 56 seconden.

In Nieuw Buinen moest Rients de Jong uit Sneek vanwege toiletbezoek de eer laten aan Sonderman. De Delftenaar hield zijn aardewerken Goudse pijp twee uur en 35 minuten brandend, zonder luier dit keer.
Deel dit artikel:

Recent nieuws