Herewegviaduct mogelijk later op de schop

De vervanging van het Herewegspoorviaduct in Groningen wordt mogelijk op de lange baan geschoven. Onderzoek moet duidelijk maken of de aanpak van het viaduct met tien tot vijftien jaar kan worden uitgesteld, zegt wethouder Joost van Keulen (VVD)
Het onderzoek wordt gehouden op verzoek Groningen Bereikbaar. Die organisatie vreest een verkeerschaos als het spoorwegviaduct wordt opgeknapt, tegelijkertijd met de aanpak van de zuidelijke ringweg. Eerder onderzoek wees al uit dat het viaduct in minder slechte staat is dan gedacht.

Verrast
GroenLinks en ChristenUnie reageren verrast op het mogelijke uitstel, zo bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering. Raadslid Benni Leemhuis: 'Enige tijd geleden was er een acuut probleem en nu zeggen we het kan over vijftien jaar wel.'

'Vreemd'
Inge Jongman koppelde de problemen van twee jaar geleden aan de discussie rondom de tram: 'De tegenstanders van de tram gebruikte als argument dat er geen geld meer zou zijn voor de opknapbeurt van het viaduct. Vreemd dat het nu opeens minder noodzakelijk is.'

Verwarrende situatie
Wethouder Van Keulen erkende dat er sprake is van een verwarrende situatie: 'De brug is er niet best aan toe, maar er is ook geen reden om direct in te grijpen. Als we overgaan tot uitstel moeten we sowieso tijdelijke maatregelen nemen en die kosten ook geld. Voor de bereikbaarheid van de stad zou het beter zijn, zeker met het oog op de aanpak van de Zuidelijke ringweg'. Het onderzoek naar de eventuele uitstel moet in mei of juni klaar zijn.
Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws