Droom Hof van Woldendorp 'spat uiteen' door aardbevingsschade (update)

'De bevingen in ons gebied hebben hun vernietigende werk gedaan', dat zegt Pieter Stapel van het Hof van Woldendorp. De voormalige Gereformeerde Kerk in Woldendorp beschouwt hij als zijn levenswerk, maar het staat op instorten vanwege aardbevingsschade.
Verschillende experts hebben de situatie bekeken en iedereen zegt dat het gebouw instabiel is. Dat is onder andere te zien aan de muren die bol staan en scheuren in de gevel. 'Bij een volgende beving kunnen de gevels bezwijken', aldus Stapel.
Activiteiten onzeker
Komende zaterdag is er het Koningsconcert door muziekvereniging Prins Berhard. Stapel vraagt zich af of dat wel door kan gaan in verband met de gevaarlijke situatie. Ook op 4 mei bij de dodenherdenking komt er een gezelschap bij hem over de vloer en ook daarover maakt Stapel zich zorgen. Donderdag wil hij een beslissing nemen over de doorgang van de activiteiten.

Update: Het concert van zaterdag zou niet doorgaan, maar er is een oplossing gevonden. Er wordt een tent op het grasveld geplaatst.

Economisch overleden

Hoe het met het pand in de toekomst moet is nog onzeker. Er ligt een rapport bij de NAM, maar deze is nog niet behandeld. Stapel denkt dat zijn pand economisch overleden te verklaren is: 'Het pand is niet meer te redden. Ze krijgen het niet meer stabiel. Ja, alles kan natuurlijk, maar daar hangt een kaartje aan. Als je dit veilig wilt krijgen dan praat je over tonnen'.