'Winsum en ProRail wijzen te veel naar elkaar'

Buurtbewoners van de Voslaan in Winsum vinden dat de gemeente en ProRail te veel naar elkaar wijzen. Ze willen dat de onbewaakte spoorwegovergang aangepakt gaat worden. Begin april kwam daar een automobilist uit Adorp om het leven.
De gemeente heeft inmiddels een gesprek gehad met de buurt en heeft laten weten dat de spoorwegovergang de verantwoordelijkheid van ProRail is. Buurtbewoner Philip Elsinga merkt dat de instanties te veel naar elkaar wijzen. 'De wethouder zegt de verantwoordelijkheid ligt bij ProRail en de spoorwegbeheerder zegt weer dat de gemeente Winsum initiatief moet nemen', aldus Philip Elsinga.

Het gesprek met de gemeente liep volgens hem goed maar was zoals verwacht. 'Het ging niet zoals ik gehoopt had want wij willen het liefst zo snel mogelijk een veilige oversteek'.

Philip Elsinga deelt de mening van de ChristenUnie om de spoorwegovergangen aan te pakken als ook het nieuwe fietspad er komt. Hij pleit voor een zogeheten parallelstructuur. Een extra lange brede weg naast het fietspad die door de bewoners gebruikt kan worden.

Op 19 mei gaat de gemeente in gesprek met ProRail en de provincie. 'Ik hoop dat ze ophouden met naar elkaar te wijzen en dat er iemand opstaat en de verantwoordelijkheid neemt. Deze onbewaakte spoorwegovergang moet zo snel mogelijk worden aangepakt', zegt Philip Elsinga.
Deel dit artikel:

Recent nieuws