De Noord 9 van zaterdag 26 april 2014

Sinds zaterdag 5 april is de Noord 9 de nieuwe hitlijst van RTV Noord met daarin enkel Groninger muziek. Het is de opvolger van de Noord 19 die in 2001 het levenslicht zag.
Iedere week stelt een groep muziekprofessionals de Noord 9 samen uit het aanbod van actuele songs. De Noord 9 moet een graadmeter van de Groninger muziek worden.

Surf naar www.rtvnoord.nl/noord9 voor de meest recente Noord 9 die elke zaterdag in het radioprogramma Café Martini bekend wordt gemaakt.

1. Alex Julius - Sunshine
Alex Julius is het pseudoniem van Alex Luttjeboer (1966) uit Scheemda. Hij is al sinds het eind van de jaren '70 actief in de muziek. Hij speelde in bands als Speedo, Wild Bunch en sinds de eeuwisseling speelt hij met AA and The Doctors en sinds 2008 in Chaplains. Naast die laatste band is Alex Luttjeboer bezig met een soloproject onder de naam Alex Julius.

Check het interview met Alex Luttjeboer op TV Noord.


2. Anthony’s Putsch - King of the world
Anthony's Putsch is de band rond de Groninger zanger Teun Supheert. We kennen Teun nog als drummer van o.a. DeHeleboel. Met Anthony's Putsch debuteert hij in 2012 als zanger en liedjesschrijver. 'King of the world' staat op het album 'Hapiness and other woes' dat in het voorjaar van 2014 verschijnt. De videoclip van dit liedje krijgt veel aandacht in de media. Daardoor komt 'King of the world' op de playlist bij DJ's van onder andere Radio 2, Radio 538 en 3FM. Bekijk de videoclip op YouTube.

3. Town of Saints - Carousel
Town of Saints is een folkband uit de stad Groningen. Band rond zanger-gitarist Harmen Ridderbos en de Finse violiste-zangeres Heta Salkolahti. De band timmert hard aan de weg: speelde op Eurosonic/Noorderslag in 2014 en eerder al op andere grote Europese festivals als Reeperbahn Festival en Berlin Music Week. Bekijk de videoclip op YouTube.

On our way home! Well rested and ready for about 30 festivals and a club tour in Germany :) http://t.co/jDy6LtgyTt

— Town of Saints (@townofsaints) 24 april 2014


4. Edwin Jongedijk - Nait zoas t was
Edwin Jongedijk komt uit Nieuwe Pekela. Naast de countryrockband Taneytown is Jongedijk een tweede carrière gestart: hij schrijft en zingt Groningstalige liedjes, country, folk en blues in een modern jasje. Dit liedje staat op zijn tweede album 'Mörn is t weer licht'. Daarmee heeft hij eind 2013 twee weken in de landelijke albumlijst heeft gestaan. Beluister het liedje via YouTube (optreden in een winkel).

5. Oes - Liefdesliedjes
Oes (1989) komt uit de stad Groningen. Ze studeert psychologie aan de RUG en werkt daarnaast als fitness-instructrice. Nieuwe versie van de hit van de Groninger band Jazzpolitie uit 1993. Beluister het liedje via YouTube.

Bericht door Oes.
6. Jan Henk de Groot - Wies mit die
Van de cd 'Weerom', de eerste Groningstalige cd van Jan Henk de Groot heeft uitgebracht in oktober 2013. Het album is bekroond met de DvhN Streektaalprijs 2013. De jury prees De Groot om zijn "gevarieerde optimistische liedjes met diepgang". Beluister het liedje op Soundcloud.

Jan Henk is een van de artiesten die tijdens het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen op ons Podium Noord staat.

7. Inge van Calkar- Amazing
Eerste single van haar debuutalbum 'Inge van Calkar' dat in januari is verschenen. Inge van Calkar (1984) is een singer/songwriter uit de stad Groningen. Ze groeit op in Bunsschoten. Na het VWO verhuist ze naar Groningen en ze studeert hier psychologie aan de RUG.

Daar is tie dan! Onze, jawel, nieuwe videopclip. Fijn weekend! http://t.co/a6OzFFSWI2

— Inge van Calkar (@ingevancalkar) 29 maart 2014


8. Kira Dekker - Cold heart beating (live)
Kira Dekker is een zangeres en liedjesschrijfster uit Winschoten. Ze studeert momenteel in Groningen aan de School voor de Kunsten, onderdeel van het Noordpoort College. Ze was eerder al te horen in Café Martini en ze deed mee aan het AVRO-muziekprogramma Join the Beat. Onlangs nam ze in Delft haar eerste mini-album op. Beluister het liedje op Soundcloud.

Kira is een van de artiesten die tijdens het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen op ons Podium Noord staat.

Ik ben zo blij! Ik heb zo ontzettend veel zin in het bevrijdingsfestival!! 😁

— Kira Dekker (@KiraDekker) 22 april 2014


9. Harry Niehof - Swaarde wolken
Gelatenheid is niet langer het overheersende gevoel onder de gedupeerden van aardbevingen, zegt singer-songwriter Harry Niehof. Volgens hem zijn ze nu vooral kwaad en gefrustreerd: gevoelens die hij vertolkt in zijn lied 'Swaarde Wolken'. Het nummer komt op de nieuwe cd van Niehof, die nog voor de zomer verschijnt. 'Swaarde Wolken' was voor het eerst te horen in het Radio Noord-programma De Centrale. Beluister het liedje op SoundcloudTips
Heb je voor ons Groninger muziektips? Mail ze dan naar muziek@rtvnoord.nl.
Meer over dit onderwerp:
noord9 muziek radio ookopnoord
Deel dit artikel:

Recent nieuws