'Ik wil niet leren leven met angst op een beving'

Hij slaapt er al maanden niet van en is nu ook nog zijn baan kwijt. Coos Oomen uit Uithuizen heeft naar eigen zeggen zoveel last van de aardbevingen dat hij niet meer functioneert.
Het is precies voor dit soort problemen dat een psychologenpraktijk in 't Zandt maandag voor het eerst een apart spreekuur houdt. De praktijk Loppersum Psychologen wil zich tot expertisecentrum op dit gebied ontwikkelen. Omdat er veel mensen zouden zijn die moeilijk kunnen omgaan met de gevolgen van de gaswinning.

'Daar komt er weer een'
Coos Oomen uit Uithuizen heeft er in elk geval flink last van. Hij slaapt al maanden niet en is zijn baan nu ook nog kwijtgeraakt, omdat hij niet meer productief genoeg zou zijn. 'We wonen langs de spoorlijn. Als er een trein aankomt die nog zo ver is dat je 'm niet gehoord kan hebben, dan voelen we 'm al wel. En dan sta ik al midden in de kamer: daar komt er weer één. Dan blijkt het toch een trein te zijn.'

'Niet leren leven met angst'
Volgens Oomen staat zijn hele leven op z'n kop door de aardbevingen. Maar naar het spreekuur gaat hij niet. Volgens Oomen willen de psychologen hem leren leven met angst. Dat wil hij niet. Hij wil dat de NAM iets aan de aardbevingen doet.
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws