65 nieuwe banen door Healthy Ageing Campus

De Healthy Ageing Campus rondom het UMCG heeft het afgelopen jaar 65 nieuwe banen opgeleverd. Directeur Edward van der Meer van de campus is 'zeer trots' op dit aantal: 'Banen creeëren vanuit niets is het moeilijkste wat er is'.
'Gezond ouder worden'

Het UMCG zet al sinds 2006 in op het thema 'gezond ouder worden'. Drie jaar geleden volgde het idee voor de Healty Ageing Campus. De campus moet bedrijvigheid, onderzoek en innovaties op het gebied van gezond ouder worden stimuleren. Met als doel het creeëren van nieuwe banen. Edward van der Meer: 'We hebben een hele slimme universiteit, maar een idee moet niet blijven hangen in een laboratorium. De kennis die bij de universiteit en het UMCG in huis is, proberen we om te zetten in producten of medicijnen. We moeten het hebben van de spin-off. Dat zorgt voor extra werkgelegenheid'.

Concreet

Waar de campusorganisatie de eerste jaren vooral druk was om onderzoekers en bedrijfsleven aan elkaar te koppelen zijn er nu echt concrete resultaten. Directeur Edward van der Meer is enthousiast: '65 banen is een fantastisch resultaat. Het gaat om hoogwaardige werkgelegenheid. Banen met een realtief hoog salaris, daar moet je behoorlijke omzetten voor halen om ze te kunnen betalen.'

Groei

Ook voor de komende jaren hoopt de Healty Ageing Campus op groei van werkgelegenheid. Daarnaast doet de organisatie alles aan om de banen die tot nu toe gerealiseerd zijn te continueren. De bedrijven die zich bij de Campus hebben aangesloten lijken in ieder geval levensvatbaar, zo zei Van der Meer tijdens een werkbezoek van een PvdA-delegatie uit het Europarlement.

Steun

Kandidaat-Europarlementariër Michiel Emmelkamp sprak tijdens het bezoek zijn steun uit voor het project: 'Voor het onderzoek naar gezond ouder worden is de afgelopen jaren al veel geld vanuit Brussel naar Groningen gegaan. Gezien de resultaten en de spin-off die dat nu geeft moeten we daar mee doorgaan. Daar wil ik me echt voor inzetten.'