Dorpen strijden in de 'Slag om Noord'

Deze zomer wordt in Groningen de 'Slag om Noord' gestreden in een nieuw programma van RTV Noord. Een strijd tussen dorpen, zoals in ‘Het Leukste Dorp Van Groningen’, maar dan anders.
Indianen tegen de Schotten
Het Groninger landschap zal vanaf 28 juli tot en met 8 augustus een gezellig slagveld worden. Dorpen in onze provincie kruipen tijdens de strijddagen volledig in de huid van verschillende volksgroepen. Zo staan straks bijvoorbeeld de indianen tegenover het leger van Napoleon, of de Schotten in hun kilts tegenover de Neanderthalers in hun berenvellen. Alles is mogelijk.

Natuurlijk wordt het niet écht knokken geblazen. Het wordt een gezellige strijd, waarbij de groepen in diverse zeskamp-achtige wedstrijden tegen elkaar uitkomen. Van een hindernisbaan met zeep tot ringsteken op scootmobiels. Daarnaast wordt het dorp natuurlijk versierd in de stijl van het volk, zodat het een groot spektakel wordt.

Opgave
Geïnteresseerde Groninger dorpen kunnen zich tot en met vrijdag 6 juni opgeven via deze link. Om de aanmelding volledig te maken, moet er een lijst met dertig handtekeningen worden ingevuld en opgestuurd.

Kijk voor meer informatie op: www.rtvnoord.nl/slagomnoord.
Meer over dit onderwerp:
slagomnoord radio tv
Deel dit artikel:

Recent nieuws