Grote brand in schuur Nieuwe Pekela

Bij een grote brand aan de Jan Oldenburgerstraat in Nieuwe Pekela is in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.30 uur een schuur met daarin landbouwmachines, stro en veevoer zwaar beschadigd geraakt. Om 3 uur is het sein 'brand meester' gegeven.
De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een andere stal met 150 koeien. In de brandende stal stonden 37 koeien, die op tijd werden gered. Twee dieren belandden in de consternatie in het Pekelderdiep. Die zijn door de brandweer op het droge gehaald.

Bij de brand is volgens de brandweer een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen en op het terrein van het melkveebedrijf terechtgekomen.

Brandstichting
Het is al de derde keer in korte tijd dat er brand is in de omgeving. Boer Edo Romp vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak. De boer heeft nog geen idee waar zijn koeien nu naar toe moeten. 'Ze kunnen in ieder geval niet terug naar de schuur.' Hij gaat in overleg met de verzekering. Romp weet niet hoe groot de schade is.
Meer over dit onderwerp:
112 brand
Deel dit artikel:

Recent nieuws