Ouders furieus vanwege sluiting school Pieterburen

'We zijn ontzettend boos', laat Raúl Henriquez weten terwijl hij zijn kind naar CBS de Getijden brengt. 'We hebben als ouders lang gewerkt aan een reddingsplan en daar heeft het schoolbestuur Lauwers en Eems niet eens serieus naar gekeken'.
Krachten bundelen
Woensdagavond informeerde de openbare scholengemeenschap Lauwers en Eems de ouders over het voorgenomen besluit om de school te sluiten. Het schoolbestuur komt volgens de ouders niet met serieuze argumenten voor het sluiten van de school. 'Ze gaan niet met ons in dialoog' aldus Henriquez.

Daan Voermans woont nog maar net in Pieterburen en koos voor het dorp omdat er Montessori-onderwijs op de school gegeven wordt. 'Ik ben boos op de gemeente en het schoolbestuur. Nu is er straks geen school meer in het dorp'. Voermans had gehoopt dat er een dialoog tussen de ouders en de scholengemeenschap zou ontstaan. Maar dat is volgens hem niet gebeurd. 'Andere kleine scholen krijgen deze weken waarschijnlijk ook te horen dat ze moeten sluiten. We moeten de handen ineenn slaan en de krachten bundelen om hardere acties te voeren voor het behoud van de kleine scholen', vertelt Daan Voermans.

Onbegrijpelijk
Ook voor de medezeggenschapsraad is de aangekondigde sluiting van de school onbegrijpelijk. 'De scholengemeenschap wil het type onderwijs dat hier gegeven wordt nu onderbrengen bij de Octopus in Eenrum. Maar dat is de doodsteek voor het Montessori-onderwijs', zegt Erwin van Iwaarden. 'Het lijkt mij moeilijk om dit soort type onderwijs onder te brengen bij andere lesmethoden'.

Vervolg
De Getijden in Pieterburen zal niet de eerste school zijn die te horen krijgt dat ze moeten sluiten. Donderdagavond is er door Lauwers en Eems ook een bijeenkomst in Den Andel georganiseerd. Volgende week is OBS de Schutsluis in Oldenzijl aan de beurt. Die scholen krijgen dan te horen of ze dicht moeten.

Ook de christelijke scholengemeenschap VCPO is bezig met de kleine scholen. Op woensdag 10 juni maken beide scholengemeenschappen bekend wat de plannen zijn met de scholen in Noord-West Groningen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws