Kritiek op koers Groninger Museum

Het Groninger Museum dreigt de concurrentiestrijd met andere musea te verliezen, door te weinig spraakmakende tentoonstellingen te organiseren. Dat zegt Bert de Jonge, oud-voorzitter van de ondernemingsraad en depotbeheerder van het Groninger Museum.
Volgens Bert de Jonge trekt het Groninger Museum te weinig de aandacht van het publiek met spraakmakende tentoonstellingen. Hij denkt dat musea in de regio en ook elders in het land Groningen voorbij gaan. In de regio timmert het Drents museum in Assen behoorlijk aan de weg. Volgens de Jonge is de tentoonstelling over David Bowie eind 2015 de enige spraakmakende tentoonstelling de komende tijd.

Ook over de presentatie van de exposities heeft de oud or-voorzitter kritiek. Hij denkt dat het voor een buitenstaander niet duidelijk is wat nu de stijl is van het Groninger museum. 'We hebben de afgelopen tijd te maken gehad met drie externe vormgevers'.

Directeur Andreas Bluhm van het Groninger Museum neemt de kritiek serieus, maar herkent zich er niet in. Volgens hem worden er de komende tijd wel degelijk spraakmakende tentoonstellingen gehouden zoals de tentoonstelling over modeontwerper Marga Weimans. Ze is één van de opvallendste ontwerpers van dit moment. Volgens Bluhm is het onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. 'Er is altijd veel lof, maar ook veel kritiek'.
Deel dit artikel:

Recent nieuws