'Bonnie en Clyde' uitgeleverd aan Nederland

© RTV Noord
Het criminele duo Antonio Marcus van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19), oftewel 'Bonnie en Clyde', is door Duitsland uitgeleverd aan Nederland. Dat meldde het Openbaar Ministerie maandag.
De twee werden op 26 februari gepakt in een hotel in de Duitse stad Schwerte, na een dagenlange klopjacht door de politie. Daarbij lieten de twee een spoor van geweld achter in Echten, Meppel, Lage Mierde en Enschede.

Winschoten

Destijds werd ook in Winschoten en omgeving gezocht naar het duo naar aanleiding van een tip. Uiteindelijk bleek het duo niet in Groningen te zijn, maar in een hotel in de Duitse plaats Schwerte. Hier werden de twee gearresteerd na een tip.

Uitlevering

De uitlevering liet drie maanden op zich wachten omdat Van der P. en B. niet wilden meewerken. Vorige week bepaalde de Duitse rechter dat het tweetal kan worden uitgeleverd. Het OM zei maandag 'dat het verdachte duo is aangekomen in Nederland.' Een woordvoerster wilde niet zeggen waar het tweetal nu is gedetineerd. Woensdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris in Assen.

Verhoord

De rechtszaak tegen de twee volgt zeer waarschijnlijk pas na de zomer voor de rechtbank in Assen, aldus het OM maandag. Van der Ploeg en Bircan moeten eerst nog uitgebreid worden verhoord, aldus de woordvoerster.

Al eerder opgepakt

Het duo werd voor hun gewelddadige tocht door Nederland ook al opgepakt. Bij een politiecontrole in Groningen in december 2013 gingen ze er vandoor. Na een wilde achtervolging kon de politie ze aanhouden, maar die moest het tweetal kort daarna weer op vrije voeten stellen.