Gronings hockeytalent naar NK Shoot Out

Tijdens het WK hockey in Den Haag, waar de Nederlandse hockeymannen en vrouwen vechten voor de wereldtitel, strijdt de Nederlandse hockeyjeugd om de Nederlandse titel op het Interpolis NK Shoot Out 2014 in Pijnacker.
Gronings talent

Op maandag 9 juni nemen de Groningse hockeytoppers Hessel Koers (14), Maartje Klok (13) en Annick Holtman (15) het op tegen ruim zeventig andere hockeyers die zich via districtskampioenschappen en clubkampioenschappen door heel Nederland hebben geplaatst.

Het drietal speelt bij de Gemeentelijke Hogere Burger School (GHBS) in Groningen. Volgens trainer Nick Bello maken ze een goede kans: ‘Hessel, Maartje en Annick zijn de besten van de club. Als ze gefocust blijven en zich niet te veel van de rest aantrekken, kunnen ze goed presteren in Pijnacker’.

Vervangen voor strafballenreeks

Shoot outs zijn de vervangers voor de strafballenreeks tijdens een wedstrijd wanneer deze eindigt in een gelijkspel. ‘Je kunt het een beetje vergelijken met de penalty’s van voetbal’, legt Maartje uit. ‘Een shoot out moet je nemen vanaf de 23-meter lijn, recht tegenover de keeper. Je krijgt acht seconden de tijd om te scoren’ aldus Klok.
Sinds vorig jaar wordt bij wedstrijden van de Internationale Hockeyfederatie (FIH) bij een gelijkspel meteen overgegaan tot het nemen van de shoot outs, in plaats van het spelen van een verlenging. Deze beslissing moet het spel vooral voor de kijker duidelijker en overzichtelijker maken.

Zuidlaren

Naast de drie talenten van GHBS mogen ook Benthe de Haan en Balder Pruijt van Hockeyclub de Hondsrug uit Zuidlaren een gooi doen naar de titel 'Beste Speler, Speelster of Keeper 2014'.