Wereldbazar heeft interesse in jachthaven

De initiatiefnemers van De Wereldbazar in Winschoten hebben bij de gemeente Oldambt hun interesse in Jachthaven De Rensel kenbaar gemaakt. De gemeente wil de havens in Oldambt privatiseren.
Eerder dit jaar startte de gemeente een zogenoemde marktconsultatie. Ondernemers en organisaties werd gevraagd met ideeën te komen voor de havens. Volgens Petra van Gaanderen, directeur van De Wereldbazar O.G. BV kan de jachthaven aan de Rensel een belangrijke verbinding zijn tussen de nog te bouwen overdekte markt en het koopcentrum van Winschoten.

Bouwaanvraag
'Ik zie het hier al helemaal voor me', zegt Van Gaanderen op locatie aan de Papierbaan. Ze hoopt dat eind 2014 kan worden begonnen met de bouw van de Wereldbazar die ruimte heeft voor 550 kraampjes met overwegend Oosterse producten.

Later deze week verwacht ze een handtekening te kunnen zetten onder een koopcontract voor 2 hectare extra grond voor parkeerplaatsen. In juli verwacht ze de bouwaanvraag in te dienen. Het grondonderzoek op de bouwkavel langs de Rensel is bijna afgerond.
Meer over dit onderwerp:
wereldbazar
Deel dit artikel:

Recent nieuws