Definitief einde voor zwembaden Menterwolde

Menterwolde trekt definitief de stekker uit het openluchtbad De Kolck in Meeden. De gemeentelijke bijdrage wordt stopgezet, net zoals die voor het zwembad van Van der Valk in Zuidbroek.
De hotelketen maakte eerder al bekend het bad te gaan sluiten als de gemeente niet meebetaalt.

De gemeente wil één zwembad open houden: het D.G van den Noortbad in Muntendam. De maatregelen staan in de accommodatienota van Menterwolde.

Te veel scholen
In dat stuk staat verder dat er door de krimp en de vergrijzing drie basisscholen teveel zijn in Menterwolde. Het college pleit voor een Intergraal Kind Centrum voor iedere kern. Daarin worden basisscholen, peuterspeelzalen en kinderopvang samengebracht.

Ook de al eerder aangekondigde bezuinigingen op sportvoorzieningen zijn opgenomen in de nota. Er wordt gekort op het onderhoud op voetbalvelden en tennisbanen. Tegelijkertijd krijgen de clubs een grotere verantwoordelijkheid in de exploitatie.

Jeugdhonken
Goed nieuws voor de jongeren in Menterwolde: B en W vinden dat zowel Muntendam, Zuidbroek, Noordbroek als Meeden een eigen jeugdhonk moet houden. Donderdagavond vergadert de gemeenteraad van Menterwolde over de accomodatienota.
Deel dit artikel:

Recent nieuws