Drie mannen opgepakt voor gewelddadige overval Action Oude Pekela

Drie inwoners van Oude Pekela, Veendam en Winschoten zijn maandag aangehouden voor de gewelddadige overval op de Action in Oude Pekela. Bij die overval werd het personeel bedreigd met een pistool en een mes.
Huiszoeking
Na de aanhouding van de mannen van 24, 28 en 31 jaar zijn op verschillende plaatsen huiszoekingen gedaan. Ook zochten medewerkers van defensie in een vijver in Veendam naar bewijsmateriaal. De politie kan niet zeggen waar ze precies naar zochten. Het is onduidelijk of er iets is gevonden.

Aan de arrestaties is maanden politiewerk vooraf gegaan. Via het TV-programma Opsporing Verzocht en via sociale media werd om tips en informatie gevraagd. De politie heeft onlangs nog een reconstructie van de overval in de winkel uitgevoerd.

Gewelddadig
Het filiaal van Action aan de Feiko Clockstraat werd op maandagochtend 23 december vlak voor openingstijd overvallen. De daders gingen zeer gewelddadig te werk. Medewerksters werden met een pistool en een groot mes bedreigd en aan de haren over de grond gesleept. De overvallers gingen er uiteindelijk met een klein geldbedrag vandoor.
Meer over dit onderwerp:
112 overval
Deel dit artikel:

Recent nieuws