Op het station op expeditie naar Rottumeroog

Op het Hoofdstation in Groningen is maandag een foto-expeditie over Rottumeroog geopend. Reizigers kunnen vanaf nu midden op het station Rottumeroog ontdekken.
Ongerepte natuur
Fotograaf Jasper Doest verbleef vijftig dagen op het eiland om de collectie voor het tijdschrift National Geographic te schieten. Normaal gesproken is het eiland verboden terrein, maar in samenwerking met Staatsbosbeheer mocht Doest op het eiland verblijven. 'Het is heel moeilijk om de sfeer daar goed onder woorden te brengen. Vooral de stilte heeft indruk gemaakt. Je zag de natuur zonder dat die door mensen is aangeraakt', vertelt Doest.

Stad
De fotograaf koos juist voor de stad Groningen om zijn expeditie neer te zetten: 'Ik vind het heel belangrijk om mensen aan te spreken die niet dagelijks in aanraking komen met de natuur. Rottumeroog is een Gronings waddeneiland, dus het hoort thuis in Groningen. Er is veel aanloop op het Hoofdstation, dus daarom kozen we voor deze plek.'

Alle foto's zijn te zien in het tijdschrift National Geographic. De beelden zijn ook in verschillende Groningse etalages te bewonderen. De foto-expeditie is nog tot en met 27 juli te zien in de stad.
Deel dit artikel:

Recent nieuws