Vier studies aan Rijksuniversiteit Groningen krijgen onvoldoende

Het niveau van vier studies aan de Rijksuniversiteit Groningen is onvoldoende. De opleidingen zijn beoordeeld door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
Het gaat om de bachelor en master Geschiedenis, de bachelor Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties en de bachelor Religiewetenschappen.

In totaal kregen 26 universitaire opleidingen in Nederland een onvoldoende. 'Het probleem zit vooral in het eindniveau', aldus voorzitter Anne Flierman dinsdag. Opleidingen schoten onder meer tekort op het 'functioneren van de examencommissie, het academisch gehalte en de samenhang tussen programma-onderdelen'. In totaal zou 13 procent van de opleidingen in de geesteswetenschappen niet 'aan de maat zijn'.

Verbeterplannen
De meeste onvoldoendes vielen bij de Rijksuniversiteit Maastricht, waar 6 opleidingen als onvoldoende werden beoordeeld. De betreffende universiteiten krijgen van de NVAO 2 jaar om hun zaken op orde te krijgen. Inmiddels hebben alle opleidingen verbeterplannen opgesteld die zijn goedgekeurd door de NVAO, liet de Vereniging van Universiteiten (VSNU) weten.

Uit de cijfers van de NVAO blijkt overigens dat het niet louter kommer en kwel is in onderwijsland. Naast de 26 negatief beoordeelde opleidingen, bleken er 160 'voldoende' te presteren. Nog eens 21 opleidingen kregen het stempel 'goed'.
Deel dit artikel:

Recent nieuws