Hoogzwangere vrouw door misdrijf om het leven gebracht

De hoogzwangere vrouw die maandag dood werd aangetroffen in een woning aan de Star Numanstraat in Groningen is door een misdrijf om het leven gebracht. Dat blijkt uit sectie op het lichaam van de vrouw.
De politie heeft dinsdagavond de 41-jarige partner gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

Doodsoorzaak
Op basis van technisch onderzoek in de woning hield de politie in eerste instantie rekening met een natuurlijke dood. Maar uit sectie blijkt nu dus dat de 39-jarige vrouw door geweld om het leven is gebracht. Over het hoe en waarom doet de politie vanwege het onderzoek geen mededelingen. Wel wordt bevestigd dat de vrouw hoogzwanger was en dat de baby net als de moeder is overleden.

Arrestatie
De partner verbleef daags na het incident samen met het zoontje van het gezin tijdelijk elders. De man werkt als psychotherapeut en gezondheidspsycholoog bij een praktijk in de stad Groningen. Ook de vrouw werkte als psycholoog. De verdachte zit momenteel vast en wordt verhoord over zijn mogelijke betrokkenheid.

Geschokt
In de Star Numanstraat is vol ongeloof op de dood van de vrouw gereageerd. Aanwijzingen dat het gezin problemen had waren er niet. 'De laatste keer dat ik haar zag, straalde ze. Zoals zwangere vrouwen dat zo mooi kunnen', aldus een buurman. 'Nee, dit komt voor iedereen in de straat als een volslagen verrassing. De impact en de verslagenheid zijn groot. Dat merk je aan iedereen.'
Deel dit artikel:

Recent nieuws