'Ze drijven ons tot terrorisme'

Het dorpshuis van Meeden puilde woensdagavond uit tijdens een informatieavond over de komst van windmolens in de Eekerpolder bij het dorp. De komst van de molens lijkt zeker, nu Provinciale Staten geen onderzoek naar andere locaties wil.
De avond was georganiseerd door tegenstanders van het park. Zij hadden in reactie op het nieuws dat er geen onderzoek naar alternatieven komt, een hete zomer vol acties aangekondigd. 'We hebben gedeputeerde Moorlag al eens wakker geschud, maar er kan veel meer gebeuren', zegt actievoerder Pé Langen tijdens de informatieavond. 'Ze drijven ons tot terrorisme en dat meen ik.' William Moorlag zelf was niet welkom op de bijeenkomst.

Vechten
Rob Rietveld van de Landelijke Vereniging Omwonenden Windturbines riep de tweehonderd aanwezigen op om vooral strijdbaar te blijven. 'Als je niet meer vecht, kun je niet winnen.' Volgens Rietveld moeten de inwoners zich organiseren. 'Als de maatschappelijke sfeer zich keert tegen deze manier van realiseren van duurzame energie, dan moet de politiek volgen', aldus Rietveld.

Gunnen
Volgens wethouder Jan Velthuis van Menterwolde moet er meer tijd komen om een goede keuze te maken voor een locatie voor het windmolenpark. 'Gun elkaar meer tijd en kijk naar mogelijke varianten', zegt Velthuis. Hij wil dat er geen molens op minder dan twee kilometer afstand van bebouwing staat.

Alles moet voor 1 september rond zijn. Partijen in Provinciale Staten zijn bang dat als het langer duurt, minister Kamp alsnog kiest voor windmolens langs de N33.
Deel dit artikel:

Recent nieuws