Extra geld voor Wunderline Groningen-Bremen

Voor de spoorlijn van Groningen naar Bremen, de Wunderline, stelt staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu een bedrag van zeventien miljoen euro beschikbaar.
Drie kwartier korter
Dat wordt maandagmorgen door de staatssecretaris en het provinciebestuur bekend gemaakt op een bijeenkomst op het hoofdstation in Groningen. Het geld is bestemd voor een sneltreinverbinding van Groningen naar Duitsland. De huidige reistijd wordt daardoor met ruim drie kwartier verkort tot minder dan twee uur.

Het provinciebestuur heeft zelf al 85 miljoen euro opzij gezet voor de snelle spoorverbinding. De aanleg van de Wunderline kost naar schatting 150 miljoen. Hoe dat bedrag tussen beide landen wordt verdeeld moet nog worden besproken.
Om aanspraak te kunnen maken op de zeventien miljoen die het Rijk wil meebetalen aan de verbetering, moet de provincie de spoorplannen voor juli 2016 klaar hebben.

Impuls
De aanleg van de Wunderline is goed voor de regionale economie doordat het een impuls geeft aan handelsbetrekkingen. Verbetering van het traject tussen Groningen en Bremen brengt bovendien de steden Amsterdam en Hamburg dichter bij elkaar.

Mocht u nog twijfelen: proof! Staatssecretaris Mansveld overhandigt de cheque van 17 mln aan @MarkBoumans pic.twitter.com/R9uLCVzRq3
— Wunderline (@thewunderline) July 7, 2014

Deel dit artikel:

Recent nieuws