Donar trekt de broekriem aan

Er gaat veel veranderen bij Stichting Prof Basketbal Groningen, voorheen GasTerra Flames. De club heeft een verlies geleden van 135.000 euro over het afgelopen seizoen en moet de begroting naar beneden bijstellen. Daarnaast gaat de organisatie bij de club flink op de schop.

135.000 euro verlies
Ondanks het grote sportieve succes van de club (kampioenschap en beker), werd het afgelopen seizoen afgesloten met een verlies van €135.000. Het verlies is ontstaan door een overschrijding van medische kosten, kosten voor vervanging bij ziekte en vooral door een verkeerde berekening van de salariskosten in de begroting.

Het verlies is verwerkt in de begroting voor het komende seizoen, die omlaag gaat. De kosten moeten daarin fors en structureel omlaag.

Directeur
De club gaat een directeur aanstellen om de slagkracht en de zichtbaarheid van de club te vergroten. De directeur wordt ondersteund door een managementteam, waarin plaats is voor een secretariaat, commercie, financiën, technische zaken en personeel & organisatie. De financiering van de directiefunctie moet plaatsvinden buiten de begroting voor het komend seizoen om.

Raad van Toezicht
Er wordt ook een Raad van Toezicht ingesteld. Daarin nemen professionals plaats, die toezicht moeten houden op de financiën en de organisatie. Verder wordt er een Raad van Advies gevormd. Hierin zullen onder andere de seizoenkaarthouders, de supportersvereniging en de businessclub vertegenwoordigd zijn.

Besloten vennootschap
Tenslotte wordt ook de juridische structuur van de club veranderd. De huidige stichting zal opgaan in een besloten vennootschap (BV).

Voorn en Koenis
Jessey Voorn en Thomas Koenis hebben een aanbieding gekregen van Donar om ook volgend seizoen in Groningen te spelen. De club verwacht hierover binnenkort uitsluitsel te kunnen geven.
Meer over dit onderwerp:
sport donar
Deel dit artikel:

Recent nieuws