Documenten over kolencentrale blijven geheim

Milieuorganisatie Greenpeace krijgt geen inzicht in tweehonderd documenten over de bouw van de energiecentrales van RWE/Essent en NUON in de Eemshaven. Dat heeft de Raad van State bepaald.
Intern beraad
Volgens de provincie Groningen zijn deze stukken bedoeld als intern beraad, dat niet in de openbaarheid hoeft te komen. De Raad van State is het daar mee eens. Wel moet de provincie opnieuw afwegen of twintig documenten alsnog openbaar worden gemaakt. Daarin staat namelijk milieu-informatie.

Strijd
Greenpeace wil inzage in alle stukken om sterker te staan in de strijd tegen de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven. De milieuorganisatie wil aantonen dat de provincie te nauwe banden heeft met de energieconcerns.

Zeventienhonderd stukken
In totaal zijn er zeventienhonderd documenten over de bouw van de centrales. Greenpeace kreeg aanvankelijk inzicht in dertienhonderd daarvan.Na een uitspraak van de rechtbank in Groningen werden nog eens tweehonderd stukken openbaar. De resterende tweehonderd documenten krijgt Greenpeace door de uitspraak van de Raad van State dus niet in handen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws