Pinpasdievegges slaan toe in supermarkten

De politie zoekt twee vrouwen die in mei en juni vier pinpassen stalen. De vrouwen hadden het gemunt op ouderen; ze keken hun pincode af bij de kassa en gingen er vervolgens met de portemonnee vandoor.
Dit deden ze bij supermarkten in Groningen, Leek en Haren. Vervolgens plunderden ze de rekeningen van hun slachtoffers. In totaal maakten ze duizenden euro's buit. De twee vrouwen zijn vastgelegd op bewakingscamera's bij alle vier de geldautomaten. De ene is rond de twintig, de andere tussen de dertig en de veertig. Beiden dragen ze een hoofddoek.

Het komt regelmatig voor dat ouderen op deze manier geld afhandig wordt gemaakt. Een maand geleden werden twee vrouwen veroordeeld tot ruim drie jaar cel voor vergelijkbare diefstallen. Begin dit jaar hield de politie flyeracties in Groningen om ouderen hiervoor te waarschuwen.

Goed Nederlands
Politiewoordvoerder Wouter de Vries spreekt van een landelijk probleem. 'Opvallend is dat het telkens om jonge vrouwen gaat met een gekleurde huidtint, die goed Nederlands spreken. Ze zijn zogenaamd heel behulpzaam voor de ouderen, maar ondertussen stelen ze hun portemonnee, nadat ze eerst de pincode hebben afgekeken.' De Vries kan niet zeggen of het om één, landelijk opererende, bende gaat. 'Het kan ook zijn dat ze de methode van elkaar overnemen.'

Deel dit artikel:

Recent nieuws