Bestolen zwembad Leens krijgt hulp uit het hele land

Het landelijke radiostation Q-Music en een leverancier van zwembadspeelgoed uit Noord-Brabant schieten het zwembad uit Leens te hulp. Het zwembad uit Leens was slachtoffer van diefstal.
Bij de diefstal, vorige week donderdag, is ingezameld geld van een sponsoractie gestolen. Het geld was bestemd voor nieuwe speelattributen en is ingezameld door kinderen, die daar wekenlang mee bezig zijn geweest.

Laffe daad
Q-Music DJ Niek van der Bruggen vond de diefstal een laffe daad en besloot in actie te komen voor het zwembad. Hij vond een zwembad-speelgoedleverancier uit Noord-Brabant die bereid was te helpen. Het bedrijf gaat onder andere opblaasdieren, duikringen en ander speelgoed schenken.

Kippenvel
Zwembadmedewerkster Jannie Kloosterman was verrast. Toen ze de kinderen op de hoogte bracht reageerden zij met applaus en gejuich. 'Ik kreeg direct kippenvel, dit is fantastisch' vertelt Jannie Kloosterman. 'Dit hadden we niet verwacht.'

Hartverwarmend
Ook ouders en kinderen waren inmiddels in actie gekomen en zijn een flessenactie gestart. 'We krijgen enorm veel reacties. Mensen komen tassen met flessen en zelfs geld naar het zwembad brengen', aldus Jannie Kloosterman. 'We zijn geschrokken door de inbraak en het was enorm triest voor de kinderen die het geld hadden ingezameld, maar gelukkig is dit hartverwarmend'.
Deel dit artikel:

Recent nieuws