Rechercheur op het matje over GayPride-tweet

De politie in Groningen neemt afstand van een tweet van een medewerker over de GayPride, waarin de rechercheur dit een 'smerige vertoning' noemt.
De Groningse rechercheur Remco de Jong werd zaterdag mikpunt van spot nadat hij twitterde "Ik blijf het een smerige vertoning vinden, die GayPride. Jammer dat @Elsevier spreekt van 'Hollands glorie' Beter past 'Hollands goorie'". GeenStijl maakte vervolgens gehakt van het opmerkelijke standpunt van de politieman.

De man wierp terug dat dit zijn persoonlijke mening was en dat het losstaat van zijn 'ambtelijke handelen als politieman'. Even later reageerde de politie door te herhalen dat de tweet op persoonlijke titel was. De politie die benadrukt dat het korps niet de mening van de rechercheur deelt en dat er een gesprek met hem volgt.

De gewraakte tweet is inmiddels verwijderd van Twitter.

UPDATE
De twitterpagina van De Jong is offline gehaald.

Ik blijf het een smerige vertoning vinden, die GayPride. Jammer dat https://twitter.com/Elsevier">@Elsevier spreekt van 'Hollands glorie'. Beter past 'Hollands goorie'.
— Remco de Jong (@RemcodeJong79) https://twitter.com/RemcodeJong79/statuses/495507851918737408">2 augustus 2014In antwoord op deze commotie: dit is mijn persoonlijke mening en staat los van mijn ambtelijke handelen als politieman.
— Remco de Jong (@RemcodeJong79) https://twitter.com/RemcodeJong79/statuses/495584574173638656">2 augustus 2014

De tweet over de Gaypride van 1 van onze medewerkers is op persoonlijke titel. De politie deelt deze mening niet. We gaan met hem in gesprek

— Politie Groningen (@polgroningen) 2 augustus 2014


Als korps zijn we voor diversiteit. Daarom nemen wij ook deel aan de Canal Parade vandaag. http://t.co/gCphnFqywQ

— Politie Groningen (@polgroningen) 2 augustus 2014
Deel dit artikel:

Recent nieuws