Voorwaardelijke celstraf voor bommelder

Een 61-jarige man uit Emmen heeft een voorwaardelijke celstraf van een maand gekregen voor bedreiging. De man stuurde in oktober van vorig jaar een dreigbrief naar RTV Noord waarin stond dat er in diverse gebouwen in Groningen en Drenthe bommen lagen.
Zo zouden er bommen zijn geplaatst in het gerechtsgebouw in Groningen, en in het politiebureau, een winkelcentrum en het gemeentehuis van Stadskanaal. Ook stond er dat er nog 96 uren waren om de panden te ontruimen voordat de bommen werden 'ingeschakeld'. De burgemeester van Stadskanaal deed aangifte.

Op het spoor
De brief was ondertekend met de naam van een vrouw met wie de man in het verleden problemen zou hebben gehad. Via haar kwam de politie hem op het spoor.

'Moeite met autoriteit'
De Emmenaar was zelf niet aanwezig bij zijn strafzaak. Zijn advocaat schetste hem als een vermoedelijk zwakbegaafde man, die onder meer last heeft van angsten en waanideeën. Ook zou hij moeite hebben met autoriteit.

Stok achter de deur
De man is eerder veroordeeld voor bedreiging. De rechter hield rekening met zijn achtergronden, maar vond dat hij vanwege de ernst van het feit de voorwaardelijke straf als stok achter de deur moest krijgen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws