Treinverkeer ligt uur stil door kortsluiting in Arriva-trein

Het treinverkeer tussen Groningen en Assen en tussen Groningen en Veendam is dinsdagmiddag ruim een uur stil komen te liggen vanwege een kortsluiting in een trein van Arriva.
Evacuatie
De kortsluiting ontstond even voor vier uur in de cabine van een dieseltrein bij station Europapark. De machinist sloeg alarm en evacueerde de ongeveer veertig passagiers. De verkeersleiding sloot uit voorzorg de stroom in de bovenleiding af en de brandweer rukte uit voor de melding 'brandende trein'.

Even later bleek er weinig te toen voor de brandweer, die onverrichterzake terugkeerde naar de kazerne. Het overige spoorverkeer zat intussen op de blaren, want zonder stroom konden er geen NS-treinen passeren en de Arrivatrein kon ook niet verder.

Vertraging
De storing zou volgens een woordvoerder van de brandweer tot zeker kwart voor vijf duren. De NS meldde op haar website het zes uur zou worden en dat reizigers dus meer dan een uur vertraging zouden oplopen. Uiteindelijk waren de beperkingen volgens de NS even voor vijven alweer voorbij en volgens Arriva konden reizigers al na een halfuur verder reizen.

Oorzaak
Wat er precies loos was, is nog onbekend. De betreffende trein is afgerangeerd. Arriva stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de storing.

We zijn onderweg naar een brandende trein aan de Boumaboulevard in Groningen. Mensen zijn uit de trein. Meer info volgt.
— Brandweer Groningen (@BRWGroningen) 12 augustus 2014Groningen-Assen: geen treinverkeer vanwege een defecte trein bij Groningen Europapark. http://t.co/nQBD4rMbai #Gerp
— NS online (@NS_online) 12 augustus 2014Vanwege een storing rijdt de trein Veendam-Groningen van 16.18 niet. Excuses voor het ongemak.
— Arriva Nederland (@Arriva_NL) 12 augustus 2014Boumaboulevard Groningen: geen brand in de trein. Betrof een (lichte) kortsluiting in een treinstel. Geen inzet brandweer nodig.
— Brandweer Groningen (@BRWGroningen) 12 augustus 2014Groningen-Assen: de defecte trein bij Groningen Europapark is weg, we kunnen er weer rijden. http://t.co/nQBD4rMbai #Gerp
— NS online (@NS_online) 12 augustus 2014

Meer over dit onderwerp:
112
Deel dit artikel:

Recent nieuws