Kat overleeft wekenlang avontuur in mestput

De kat van de familie Ruigrok in Nuis mag even niet op de de bank, laat staan op schoot, want ze stinkt een uur in de wind. Streepie heeft namelijk twee weken lang doorgebracht in een gierput. Ze is broodmager en nog erg zwakjes, maar ze leeft.
Kat in nood
Het gezin was al twee weken tevergeefs op zoek naar de pluizige poes, toen vader Jos als lid van de vrijwillige brandweer in Marum moest uitrukken voor een kat in nood. 'Moet daar het hele korps nou voor op pad', riep zijn vrouw nog uit, maar toen Jos doorkreeg dat het buurman Arends was die de brandweer gebeld had, besefte hij dat het wel eens hun eigen kat kon zijn. Eenmaal ter plaatse bleek dat het inderdaad om een langharige streepjeskat ging.

Mestrijden
Streep was inmiddels zelf de kelder uitgeklommen via een balk die Arends zelf al in de put had geschoven: 'Het is een wonder dat ze het overleeft heeft, want hij moest er al sinds 28 juli in hebben gezeten. Toen ging ik mest uitrijden.' Het zielige hoopje poes zat tot halverwege haar lijf onder de koeiendrek en liet zich gewillig optillen en meenemen naar huis.

Parfum
Inmiddels zit Streepie sterk vermagerd in een doos. Ze heeft al twee keer een warm bad gehad, maar erg schoon wil ze niet worden. Jos: 'Dat is allemaal hartstikke vastgekoekt. Mijn vrouw heeft hem al half kaal geknipt, maar ja dat groeit wel weer aan. En die geur? Af en toe wat parfum erop, dan komt dat ook wel weer goed.'
Deel dit artikel:

Recent nieuws