Problemen met nieuwe harmonicabussen Qbuzz

Vorige week werden ze nog trots gepresenteerd op de Grote Markt: de nieuwe 25 meter lange, dubbele harmonicabussen van Qbuzz. Maar maandag moesten twee van de drie nieuwe bussen door technische problemen al terug naar de remise.
De nieuwe hybride bussen werden maandag voor het eerst ingezet op lijn 11 van Zuidhorn, via het Zernikecomplex, naar het Hoofdstation en terug. Nadat de bussen tijdens de ochtendspits nog zonder problemen werden ingezet, gooiden kinderziektes later op de dag roet in het eten. Zo was er een probleem met de elektromotoren, die bij het remmen elektriciteit opwekken. Bij het optrekken wordt deze stroom opnieuw gebruikt.

'Geen problemen'
Qbuzz onderzoekt samen met de leverancier de problemen bij de dubbelgelede bussen. Twee van de drie bussen zijn dinsdag gewoon weer de weg opgegaan. Het bedrijf zegt geen problemen te ondervinden dat niet alle nieuwe bussen kunnen worden ingezet: doordat de colleges op het Zernikecomplex nog niet zijn begonnen, wordt de 'studentenbuslijn' 11 nog niet zo intensief gebruikt.
Deel dit artikel:

Recent nieuws