Nieuwe plannen voor Oosterhamrikkade Groningen

Nieuwe bouwplannen voor de Oosterhamrikkade in Groningen. Een mix van gezinswoningen en jongerenhuisvesting moet zorgen voor nieuw elan in het gebied.
De gemeente Groningen wil al jaren nieuwbouw langs de kade, maar door de crisis kwam dit niet van de grond. Nu zijn er afspraken met nieuwe projectontwikkelaars. Zo zijn er plannen voor 180 appartementen op het terrein van de voormalige taxicentralee, hoofdzakelijk voor jongeren tussen de twintig en 28 jaar. Er komen ook 27 parkeerplaatsen.

Biemanslocatie

Ook op de zogenoemde Biemanslocatie komen appartementen. Ook hier gaat het om een complex voor jongeren met 140 kleinere wooneenheden van 23 en 47 vierkante meter. Eerder werd al besloten om op de locatie van het voormalige UMCG-distributiecentrum een complex te bouwen met 148 appartementen.

Stadsvilla's

Naast de wooncomplexen zijn er ook plannen voor gezinswoningen. Ondermeer op de locatie van het voormalige Alfa Laval. De panden die hier staan gaan binnenkort tegen de vlakte. Ook aan de noordzijde van de Oosterhamrikkade komt ruimte voor grotere huizen. Op deze plek worden zogeheten stadsvilla's gebouwd.