Canadezen dol op mediwiet uit Veendam

De medische marijuana die het Veendammer bedrijf Bedrocan produceert slaat aan in Canada. Deze week kreeg de Canadese vestiging van Bedrocan een beursnotering.
Marktleider

Twaalf jaar geleden begon Bedrocan kleinschalig in een kleine fabrieksloods in Veendam. Het bedrijf produceerde de medicinale wiet jarenlang op een geheime locatie voor Nederlandse patiënten. Nu levert Bedrocan ook aan andere Europese landen. Bedrocan is zelfs wereldwijd marktleider: 'Tien jaar geleden hadden we hier nog niet van durven dromen. Een paar jaar terug zagen we eigenlijk pas een verandering, waardoor we tegen elkaar zeiden dat dit wel eens groter kon worden dan we dachten', vertelt directeur Tjalling Erkelens.

Trots

Het bedrijf handelt niet in wiet, maar maakt medicijnen voor duizenden patiënten. Daarom is het wereldwijd één van de weinige legale wietkwekers. Erkelens is trots op het succes van zijn bedrijf: 'In het begin waren ze erg gefocust bezig, maar nu zie je dat de wereld waardeert wat we doen. En dat is toch wel iets om trots op te zijn.'