Pekelder broers verjagen steenmarters

Ze stinken, maken lawaai en vernielen je plafond. Tot overmaat van ramp mag je ze niet doden of ernstig verstoren, want het zijn beschermde dieren. Twee broers uit Oude Pekela bedachten daarom een oplossing tegen de steenmarter.
Dakgoot

De dieren lijken voor steeds meer overlast te zorgen. Ongediertebestrijders hebben er hun handen vol aan. Dat inspireerde de Roel en Martin Huiting tot het ontwerpen van een nieuw sytseem om marters op afstand te houden. Het geheim: zorg ervoor dat de kleine rovers niet via de dakgoot naar binnen kunnen. De dakgoot is namelijk de route die bijna alle steenmarters kiezen om naar binnen te glippen.

Aluminium kam

De broers ontwierpen een systeem waardoor 'de deur op slot gaat'. Over de dakgoot wordt een rooster gelegd en onder de dakpannen wordt een aluminium kam zo gebogen dat alle holtes worden afgesloten. De Huitings garanderen dat de steenmarters dan niet meer door de dakgoot naar binnen kunnen.
Hun idee blijkt zeer succesvol te zijn. Installatiebedrijven uit het hele land staan inmiddels in de rij om het Pekelder systeem te bestellen.