Meedenaar haalt salades uit Twente voor Voedselbank

De 67-jarige Kas Kaspers uit Meeden mag twee keer per maand bij salademaker Johma in Losser pallets vol salades ophalen. Hij brengt die naar de Voedselbank in Groningen.
Kaspers woont al 36 jaar in Meeden, maar is geboren in Twente. Dat bracht hem op het idee op met Johma contact op te nemen. In Losser wordt de actie van harte gesteund, vertelt directeur Remco Rijsenbrij: "Als iemand uit Groningen het initiatief neemt om in Twente spullen voor de voedselbank te halen, dan kunnen we daar alleen maar enthousiast over zijn. We hebben meteen ja gezegd".

Dinsdag ging de Meedenaar voor het eerst naar Twente om een vracht op te halen. Per keer neemt hij 600 salades van 500 gram per stuk mee in de koelwagen van een dorpsgenoot. Kaspers hoeft alleen de brandstof te betalen.

De salades brengt hij naar de voedselbank in de stad Groningen. Daar zijn ze blij met de uitbreiding van het assortiment: "Salades hebben we maar heel af en toe, want ze zijn beperkt houdbaar. We moeten daar voorzichtig mee zijn. Deze salades die Kaspers ons schenkt zijn supervers".
Meer over dit onderwerp:
voedselbank
Deel dit artikel:

Recent nieuws