PVV: 'Intimidatie van NAM en gemeente Bedum'

Tiemen Meulema voor zijn ingestorte boerderij
Tiemen Meulema voor zijn ingestorte boerderij © Jeroen Berkenbosch / RTV Noord
De PVV-fractie in de Tweede Kamer vindt dat de NAM en de gemeente Bedum de familie Meulema, van wie de boerderij in mei in Bedum is ingestort en leeggeroofd, intimideert.
Het PVV-Kamerlid Reinette Klever wil dat de familie Meulema voor 1 oktober vervangende woonruimte krijgt en dat hun gestolen spullen worden vergoed. In schriftelijke vragen dringt ze er bij minister Henk Kamp van Economische Zaken op aan dat hij daar persoonlijk voor zorgt. Ze vraagt zich af welke stappen Kamp gaat nemen tegen de NAM en de gemeente Bedum.

Bespottelijk

Ook wijst Klever de minister op de 620.000 euro die de dialoogtafel jaarlijks kost. Ze noemde de praatgroep over de Groninger gaswinning eerder al bespottelijk. Ze wil van Kamp weten waarom daar wel geld voor is, terwijl voor de gedupeerde Meulema's nog steeds geen oplossing is gevonden.

Aan de grond

De familie Meulema wacht na vier maanden nog steeds op vervangende woonruimte en schadeloosstelling, nadat hun boerderij in mei instortte. De familie zit financieel en emotioneel volledig aan de grond. Ze kwamen er onlangs ook nog achter dat de woning is leeggeroofd. Volgens Tiemen Meulema wordt zijn gezin van het kastje naar de muur gestuurd: 'Onze verzekeraar Interpolis, wijst naar de NAM, die stuurt ons naar de gemeente en de gemeente stuurt ons weer naar de NAM.'