Chirurg Martini Ziekenhuis weer voor tuchtcollege

© Fernando Audibert / stock.xchng
Een chirurg van het Martini Ziekenhuis in Groningen is voor het Regionaal Medisch Tuchtcollege gesleept, omdat hij medische fouten zou hebben gemaakt. Het is niet de eerste keer dat hij voor het tuchtcollege staat.
Een vrouw uit Annen had de zaak aangespannen, omdat ze ontevreden was over haar behandeling door de chirurg. Ze werd vorig jaar geopereerd aan een breuk in haar buik. Tien dagen na de operatie bleek die breuk er nog steeds te zitten. De chirurg stuurde haar vervolgens naar huis en zei dat ze drie weken later maar moest terugkomen. De vrouw vond de man onbeschoft en onaangenaam en wilde niets meer met hem te maken hebben.

Morfine

Het duurde vervolgens ruim een half jaar voordat ze kon worden geholpen aan haar klachten in het ziekenhuis van Zwolle. Het Martini Ziekenhuis zou haar dossier te laat hebben verstuurd. De vrouw, die veel pijn had, zei dat ze haar tijd doorkwam op morfine.
Bij de zitting voor het tuchtcollege zei de chirurg niet te weten waarom de vrouw niet is geholpen door een collega. 'Ze wilde mij niet meer zien, dus alles is verder buiten mij om gegaan.'

Eerder berispt

De chirurg werd afgelopen maart nog door het tuchtcollege berispt voor het uitvoeren van een operatie op de verkeerde plaats. Een 87-jarige man uit Roden werd drie jaar geleden geopereerd aan een liesbreuk, terwijl hij voor een breuk in de buikwand in het ziekenhuis was beland.
Het Regionaal Tuchtcollege oordeelt binnen twee maanden.