Stad pakt knelpunten in fietsroutes aan

De gemeente Groningen gaat de knelpunten in een aantal doorgaande fietsroutes aanpakken. Daar is een bedrag van ruim drie miljoen euro voor beschikbaar.
Meer fietsen
Het is de bedoeling dat zowel stad als ommeland wordt gestimuleerd de fiets meer te gebruiken. Zo komt er onder meer een fietspad aan de zuidzijde van de Noordelijke ringweg. Op deze manier worden de fietsroutes vanuit Zuidhorn en Winsum met de fietsroutes in de stad verbonden. Verder komt er een fietspad langs de spoorlijn Groningen-Winsum, dat wordt doorgetrokken naar het Noorderstation en de ACM-fietsbrug.

Slimme routes
De stad steekt ook opnieuw geld in de slimme routes naar Zernike; de alternatieve route die studenten kunnen gebruiken. De gemeente is daarmee begonnen, omdat de Zonnelaan te druk werd met fietsers. Veel studenten kiezen inderdaad voor de alternatieve routes. Om die grote stroom aan te kunnen moeten de fietspaden deels worden verbreed en deels worden geasfalteerd. Ook worden er maatregelen genomen om de oversteek van de drukke Eikenlaan en Pleiadenlaan te verbeteren.

De vierde maatregel is het fietsvriendelijk maken van de P+R-locaties, bijvoorbeeld met overdekte stallingen. Ook moeten deze parkeerterreinen een betere aansluiting krijgen op het regionale fietsnetwerk.
Deel dit artikel:

Recent nieuws