Fusie waterschappen van de baan

De voorgenomen fusie tussen de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's is voorlopig van de baan. De verkennende gesprekken hierover zijn gestaakt.
Faseverschil

Hunze en Aa's vindt dat Noorderzijlvest te veel tijd nodig heeft om een definitief besluit te nemen. Noorderzijlvest is het hiermee niet eens. Beide dijkgraven geven wel aan dat er op dit moment een faseverschil is.

Enthousiast

Dijkgraaf Bert Middel geeft aan dat waterschap Noorderzijlvest enthousiast is over een fusie met Hunze en Aa's. Middel vindt het erg jammer dat deze nu is uitgesteld. Dat er voorlopig geen fusie komt, betekent dat de ingezetenen van Noorderzijlvest minder blijven betalen dan die van Hunze en Aa's.

Kostenbesparingen

Dijkgraaf Alfred van Hall laat weten dat het het allerbelangrijkste is dat de burger er voordeel bij heeft. Hunze en Aa's wil graag dat er wordt uitgezocht of er een constructie mogelijk is waardoor er kostenbesparingen zijn. 'De kosten moeten zo laag mogelijk zijn, ' aldus Van Hall. Hij geeft aan dat dit nu nog niet duidelijk is.
Verder laat Van Hall weten dat het nu vooral belangrijk is om te beslissen wat er in de brief wordt gezet aan het nieuwgekozen bestuur van volgend jaar. In 2015 zijn er weer waterschapsverkiezingen. De nieuwe besturen van beide waterschappen kunnen dan besluiten of ze weer met elkaar om de tafel gaan zitten.
Binnenkort vinden er zowel bij Noorderzijlvest als bij Hunze en Aa's nieuwe gesprekken plaats.