'Megafeest op Grote Markt tijdens Oud en Nieuw'

Er bestaan vergevorderde plannen voor een groot feest op de Grote Markt in Groningen tijdens Oud en Nieuw. De organisatie mikt op 6000 bezoekers die gezamenlijk aftellen naar het nieuwe jaar.
Het plan komt uit de koker van de horecaondernemers die afgelopen zomer op het plein succes hadden met de WK-voetbalfeesten: 'We hebben de smaak te pakken', zegt ondernemer Henk Wustenveld van Horeca Combinatie Groningen.

Uniek
Over de opzet van het feest wil de initiatiefnemer nog weinig kwijt: 'We hebben ons idee besproken met alle gemeentelijke instanties en ik hoor enthousiasme. Ik verwacht dat we toestemming krijgen. Het feest staat gepland van 10 uur 's avonds tot 1 uur 's nachts. Wat we gaan doen, zeg ik nog niet. Het is uniek voor Groningen.'

Decemberfeest
Het 'aftelfeest' op de Grote Markt maakt deel uit van een veel groter evenement. In de weken voorafgaand aan de jaarwisseling willen de organisatoren op het plein een ijsbaan aanleggen van zeshonderd vierkante meter. De baan komt te liggen voor de trap van het Informatiecentrum en is open van 10 december tot 5 januari. Ook zijn er plannen voor een 45 meter lange glijbaan.

Wustenveld bespreekt zijn plan dinsdag met collega horecaondernemers en vertegenwoordigers van de Groningen City Club: 'Misschien zijn er anderen die met ons willen samenwerken. Ik mik op een groots decemberfeest waar de hele binnenstad van kan profiteren.' Of de mogelijke komst van de ijsbaan gevolgen heeft voor de marktkramen op de Grote Markt is nog niet duidelijk. Ook dat wordt in het overleg van dinsdag besproken.

In het Stadhuis zijn ze op de hoogte van Wustenvelds ambities. Achter de schermen wordt al een aantal weken gewerkt om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen en de benodigde vergunningen rond te krijgen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws