Jurist duikt in houtfraude provincie

De Beiler jurist mr. Ferre van de Nadort duikt in een fraudekwestie bij de provincie Groningen. Dat meldt RTV Drenthe. Recherchebureau Marple, toen nog onder de naam Buro Suver, deed onderzoek naar illegale houthandel door ambtenaren.
De kwestie bij de provincie Groningen speelde in 2013. Twee ambtenaren van de buitendienst zouden geld van houtverkoop deels in eigen zak hebben gestoken. Van de Nadort staat een provincieambtenaar bij, die na het fraudeonderzoek op kosten van de provincie is herplaatst bij een uitzendorganisatie. De man vecht nu alsnog zijn overeenkomst aan.

Privacy geschonden
De provincie Groningen weigert tot nu toe de man het volledige onderzoeksrapport te verstrekken, dat vorig jaar door Buro Suver is opgesteld. Wel is het rapport inmiddels via internet geanonimiseerd te lezen, evenals de vaststellingsovereenkomst die de Groninger provincieambtenaar in oktober tekende. Dat de stukken op internet stonden, heeft de provincie vorige maand bedrijfsintern ook aan medewerkers gecommuniceerd.

Met de publicaties is de privacy van de man geschonden. Want in de stukken is zowel de naam als het adres van de betreffende ambtenaar volledig leesbaar. Van de Nadort is daar woedend over.

Disciplinair onderzoek
Tegen onderzoeksleidster Greet Elsinga van Marple, voorheen Buro Suver, loopt nog een disciplinair onderzoek bij de politie. Ze deed haar particuliere recherchewerk in de Drentse ambtenarenkwestie naast haar functie bij de Politieacademie en had daar geen toestemming voor. Binnenkort wordt duidelijk welke gevolgen dat voor haar heeft. Of daarin ook haar onderzoekswerk in Groningen, als Buro Suver, wordt meegenomen, kon de politiewoordvoerder niet zeggen. Ook in 2010 deed Elsinga voor Suver al eens onderzoek naar een kwestie bij de provincie Groningen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws