Zuidlaren groenste dorp van Europa

Goud met een groen randje voor Zuidlaren. Het dorp heeft in Százalombatta (Hongarije) de hoofdprijs ontvangen in de Entente Florale en is daarmee het groenste dorp van Europa.

Waarnemend burgemeester Adema en wethouder Wijbenga van de gemeente Tynaarlo namen de hoofdprijs in ontvangst. Zuidlaren moest de concurrentie aangaan met dorpen in Oostenrijk, Kroatië, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Slovenië en Engeland.

Zuidlaren werd in de nationale strijd tweede, achter het Overijsselse Dalfsen, maar dat dorp besloot niet mee te doen aan de Europese wedstrijd. De competitie is vooral bedoeld om het belang van groen in dorpen en steden te benadrukken.

Groningen
In de categorie Groenste Stad won Amstelveen de Europese hoofdprijs. Die stad werd in de nationale competitie echter ook tweede, achter Groningen. Onze hoofdstad besloot echter niet mee te dingen naar de Europese titel.

Yes! Een gouden medaille voor Zuidlaren! geweldig resultaat voor allen die er hard aan hebben gewerkt! Chapeau!! En nu het Goud verzilveren!
— Piet Adema (@Pietadema) 26 september 2014


Zuidlaren: GEFELICITEERD! Gouden medaille gewonnen met #EntenteFlorale. Delegatie vanuit Tynaarlo in Boedapest: gefeliciteerd!!
— hannekejagerwiersema (@hanendick) 26 september 2014

Deel dit artikel:

Recent nieuws