Schultz van Haegen: Verdere verdubbeling N33 'laag op prioriteitenlijstje'

Een verdere verdubbeling van de N33 ten noorden van de A7 zit er voorlopig niet in. Dat liet minister Schultz van Haegen maandag doorschemeren bij de feestelijke opening van de dubbele N33 tussen Assen en Zuidbroek.
De verdubbeling was een lang gekoesterde wens van de provincie en het noordelijke bedrijfsleven. Maar eigenlijk wil de provincie nu ook dat de rest van de weg, tot aan de Eemshaven wordt verdubbeld, zeker nu daar zoveel economische activiteit is met de komst van Google.

'Hartstikke belangrijk'
Gedeputeerde Mark Boumans maakte van de gelegenheid gebruik om zijn argumenten met de minister te delen. 'De N33 is hartstikke belangrijk voor de ontwikkeling van Noord-Groningen. We moeten dit duidelijk maken aan Den Haag. we zijn ook bereid om er voor te betalen.'

Prioriteitenlijstje
Minister Schultz hoorde de argumenten van Boumans aan, maar gaat de verdubbeling voorlopig niet doorzetten. 'Iedereen in Nederland heeft plannen. Of de verdubbeling gaat gebeuren hangt ervan af of het op het prioriteitenlijstje staat, maar dit is op dit moment niet het grootste knelpunt dat er is', aldus de minister.
Deel dit artikel:

Recent nieuws