Fietsen tussen de buien door dankzij WeerMeister

De Groningse student Technische Bedrijfskunde Frank Thomson heeft de app WeerMeister ontwikkeld die precies laat zien waar het op de fietsroute gaat regenen.
'Je stelt eenmalig je route in. Vanuit huis naar de universiteit bijvoorbeeld. Vervolgens krijg je op die route de neerslagverwachting. Voordat je vertrekt, kijk je hoe laat je moet vertrekken om droog over te komen', aldus de 25-jarige Thomson.

Uitgebreid
Via Google Maps geef je routepunten aan. Daarnaast worden snelheid, temperatuur en windrichting gebruikt. Ook de kaarten van KNMI en buienradar zijn in de app te bekijken. 'Er zijn wel andere apps die het voor één punt berekenen. Apps die het voor de hele route berekenen en wat meer gebruik maken van de data die beschikbaar is, bestaan nog niet.'

Kopje koffie
Momenteel is de app alleen beschikbaar voor Android-toestellen. In de toekomst hoopt Thomson ook een versie voor Apple op de markt te brengen. Hij hoopt dat er mooie initiatieven ontstaan dankzij WeerMeister. Bijvoorbeeld bedrijven die tijdens een zware bui fietsers een kopje koffie aanbieden, zodat ze daarna weer droog hun weg kunnen vervolgen.
Deel dit artikel:

Recent nieuws