Omwonenden in beroep tegen tracébesluit zuidelijke ringweg

© Archief RTV Noord
De Stichting Leefomgeving Zuidelijke Ringweg Groningen tekent beroep aan tegen het tracébesluit voor de ombouw van de weg. Ook komen de omwonenden in het geweer tegen de omgevingsvergunning voor de Helperzoomtunnel.
Afgelopen maandag
minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) het tracébesluit voor de Ring Zuid. Daarmee is het formele traject voor de aanpak van de zuidelijke ringweg bijna afgerond. Maar de stichting legt zich daar niet bij neer en is van plan bij de rechter bezwaar te maken tegen het project.

Helperzoomtunnel

Ook willen de omwonenden naar de rechter om de aanleg van de Helperzoomtunnel, die de stad-Groninger wijk Helpman gaat verbinden met het Europapark, te dwarsbomen. De gemeente heeft hiervoor al een omgevingsvergunning afgegeven. De bewoners zijn bang dat de tunnel leidt tot een forse toename van het verkeer door de omliggende wijken.

Niet genoeg geld in kas

De Stichting Leefomgeving Zuidelijke Ringweg Groningen zegt op dit moment niet genoeg geld in kas te hebben om een gang naar de rechter mogelijk te maken en is nog op zoek naar donateurs.