FC Groningen kansloos in de Kuip

FC Groningen heeft zondagmiddag een kansloze nederlaag geleden tegen Feyenoord. In Rotterdam won de thuisploeg met 4-0. Groningen speelde een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Johan Kappelhof.
Bij Groningen verving Hans Hateboer de geblesseerde Tom Hiariej als rechtsback. Michael de Leeuw was afgelopen week ziek, maar zat wel bij de selectie. De topscorer begon op de bank, waardoor Nick van der Velden weer eens in de basis mocht starten.

In de eerste helft liet Groningen niets zien. Feyenoord had verreweg het meeste balbezit. Na geklungel van Eric Botteghin kreeg Colin Kazim-Richards een grote kans. In de rebound schoot Jordy Clasie hoog over.

Even later was het wel raak. Een mooie combinatie tussen Kazim-Richards en Lex Immers werd door de Turkse Brit diagonaal achter doelman Sergio Padt geschoten. Groningen stelde daar niets tegenover.

In de tweede helft ontstnapte Botteghin na een minuut aan een rode kaart, nadat hij Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer in het gezicht schopte. Tien minuten later moest Groningen alsnog met tien man verder toen Johan Kappelhof zijn tweede gele kaart kreeg.

Twee minuten later kopte Immers de thuisploeg naar 2-0. Feyenoord bleef druk zetten, kreeg een handvol kansen, maar scoorde niet. Pas in de slotfase waren invallers Jean-Paul Boëtius en Mitchell te Vrede met het hoofd succesvol.

Door de nederlaag staat Groningen negende en is Feyenoord tot op één punt genaderd.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws